GODE RÅD TIL AT PASSE PÅ DINE TÆNDER

GODE RÅD TIL AT PASSE PÅ DINE TÆNDER

Hvordan passer man på sine tænder?
Et sundt og flot tandsæt begynder med en omhyggelig tandbørstning og daglig anvendelse af tandtråd, tandstikker eller de små flaskerensere.
Det er især mellem tænderne, der samles madrester og dine tænder er først rigtigt rene, når du anvender hjælpemidler, som er i stand til at trænge ind i mellem tænderne.

Hvordan bruges tandtråd bedst?
Brug tandtråd efter tandbørstningen, men inden munden skylles, så det tilbageværende tandpasta sætter sig på tråden og bliver ført ned mellem tænderne.

Hvad er den bedste tandpleje?
Daglig anvendelse af tandtråd eller ”flaskerensere” er så vigtig, at skulle du vælge mellem tandtråd og tandbørste, vil vi anbefale tandtråd. Dette er naturligvis ikke et valg, du vil blive stillet overfor og det er derfor vigtigt, at du både børster og bruger tandtråd/flaskerensere.

Hvordan rengør jeg min protese?
Til at rengøre protesen skal du bruge koldt vand og almindelig håndsæbe evt. tandpasta, som dog ikke må være kraftigt slibende. Specielle protesebørster gør det let at holde protesen ren både udvendigt og indvendigt.

Skal jeg sove med min protese?
Vi anbefaler, at du sover uden protesen i munden, så slimhinderne får lejlighed til at regenerere. Når protesen ikke er i munden, skal den opbevares fugtigt og rent, da akrylen ellers risikerer at tørre ud og revne. Protesen skal dog rengøres inden den sættes i munden igen.

Hvad er svamp i munden?
Hvis slimhinderne bliver røde, ømme eller får hvide belægninger kan de være angrebet af svamp. Du skal i så tilfælde snarest kontakte din tandlæge.

Hygiejne:
Vi benytter engangsartikler, hvor det er muligt, og handsker, mundbind og briller er en naturlig del af vores beklædning. Derudover steriliseres alle bor og instrumenter løbende. Vi kontrollerer alle vores maskiner vha. sporeprøver til Statens Seruminstitut en gang om måneden.

Send os en besked hvis du vil bestille tid, har nogle spørgsmål eller andet.