TANDBLEGNING - Tandlægerne Brøndby Strand

TANDBLEGNING

Tandblegning gør tænderne lysere og hjælper med at fjerne pletter og misfarvning. Tandblegning er en af de mest populære kosmetiske tandbehandlinger, da en tandblegning kan forbedre førstehåndsindtrykket betragteligt. Tandblegning skal foretages regelmæssigt for at opnå et godt og længerevarende resultat. Med hvilket interval du skal have bleget tænder, kan du drøfte med tandlægen, når du besøger klinikken. Det afhænger af dine nuværende tænders udseende og blegemetoden.

Det yderste lag på tænderne kaldes emalje. Tændernes farve er resultatet af refleksion fra emaljen og lysspredningen Det ydre lag af en tand kaldes emalje. Farven på dine tænder afhænger af graden af refleksion og spredning af lys fra emaljen og ikke mindst farven på dentinen, som ligger under emaljen.

De mest almindelige årsager til misfarvning af tænderne er rygning, kaffe, cola, te og rødvin. Endvidere er alder også afgørende for, hvor lyse tænderne naturligt fremstår. Med alderen bliver emaljen således tyndere, hvilket kombineret med, at dentinen bliver mørkere, skaber det lidt mørke udtryk.

Tandblegning er mest effektivt på overfladen af tænderne, dvs. ydre pletter. Har tanden lidt et traume og er blevet blå, kan en tandblegning eksempelvis ikke stå alene.

Det er afgørende for at opnå et tilfredsstillende resultat af tandblegning, at dine tænder forinden er renset og velbehandlede, således at huller i tænderne er lavet m.v. Man skal endvidere være opmærksom på, at keramiske kroner/facader og anden keramik ikke bleges ved en tandblegning.

Forinden behandlingen sættes i gang tager vi et billede, så vi efterfølgende kan sammenligne med det endelige resultat.

Vi arbejder med to forskellige behandlingstyper, således hjemme- og klinikblegning. En hjemmeblegning forløber på den måde, at du på klinikken får taget et aftryk af dine tænder og på den baggrund laver vi en blegeskinne og giver dig instruks i, hvordan du påfører blegemiddel og foretager behandlingen. Ved klinikblegningen er resultatet umiddelbart, da selve blegningen forgår på klinikken. Hvilken metode, som er mest egnet for dig afhænger af dine tænder og hvor hurtigt du skal have et resultat – fx er en klinikblegning bedst, hvis du har jobsamtale, eller anden vigtig sammenkomst lige om hjørnet.

Send os en besked hvis du vil bestille tid, har nogle spørgsmål eller anden henvendelse